Kto tvorí ART AND DELIGHT? Veronika a Martin.

Blog  Event

Čo Vám o sebe Veronika 💁🏼‍♀️a🧔🏻 Martin prezradia?

Veronika: Bola to Tvoja myšlienka urobiť show o varení. Prečo práve o jedle?

Martin: Milujem dobré jedlo!!! …aj sám varím. Mám rád dobrú spoločnosť a jedlo ľudí vždy spájalo. Spojiť milovníkov dobrého jedla, znalcov chutí a vôní plodí dobrú náladu a tvorivú atmosféru. Okrem toho mám okolo seba ľudí, ktorí majú pracujú s produktami súvisiacimi s jedlom a so zdravím. Mal som istotu, že vieme ľuďom ponúknuť niečo mimoriadne.

V: Postupne Beepeventsartanddelight okoreníme umením, cestovaním, zaujímavými novými ľuďmi a myšlienkami. O Tebe viem, že vieš oceniť nielen dobré jedlo, ale aj umenie. Ty umenie máš tak povediac „v koži“. Fragmenty tvorby Salvadora Dalího zdobia Tvoju pravú ruku😊

M: Ťažko povedať, že prečo práve Dalího umenie cítim k sebe najbližšie. Je to asi kompozícia jeho duše, vnímania a prejavu. Surrealizmus, ktorý reprezentoval, sa snaží oslobodiť myseľ, pozdvihnúť podvedomie a sny na úroveň vedomia. Je to skrátka iné a jedinečné videnie sveta jednotlivcom, či už tvorí obraz, jedlo, alebo hudbu. Každé umenie je intímne, pretože ak s niekým súznieme, tak prejavujeme súlad so svojimi postojmi, myšlienkami a duševnými pochodmi.

V: Ktoré jedlo Ťa vystihuje najviac?

M: (smiech) …veľké! Jedno jediné jedlo neviem vybrať, ale milujem jedlo ochutené s orientálnymi, exotickými koreniami. Povedal by som, že ma baví hranie, až poláskanie sa s prípravou jedla, ktoré je také chutné, že ho potrebujem znova a znova cítiť, aby som ho znova a znova vychutnával.

V: Martin, podľa Teba sa ako varí umenie?

M: Myslím si, že umenie sa varí v myšlienkach vďaka našej fantázii. Fantázia má božskú esenciu. Nemá materiálne hranice, ani fyzikálne, ani hranice univerza, práva alebo hocičoho iného. Môže zaletieť kamkoľvek a otvoriť nové nekonečné možnosti. …a tam niekde, medzi hlavou a vesmírnou dráhou sa začína to varenie.